Coach Gouda

WEBLOG

21nov

Schrijven

Ik merk dat ik het schrijven van een nieuwsbrief of blog o.i.d. nodig heb om mijn gedachten te ordenen. Wanneer ik iets wil delen met anderen, wil ik graag duidelijk en precies zijn, wat mij soms moeite kost. Dit maakt dat ik ergens gestructureerd over nadenk en mij (verder) verdiep in het onderwerp, om het uiteindelijk zo neer te kunnen zetten dat ik het zelf (nog) beter begrijp, zo leer ik van mijzelf en kan ik het gemakkelijker overbrengen naar anderen.

Essentie

Veel onderwerpen zijn zo breed dat waar het, in mijn beleving, uiteindelijk omgaat verloren gaat in de hoeveelheid van woorden. Hierdoor is het voor mij minder helder om te kunnen delen, met bijvoorbeeld mijn coachees.

Het geeft mij dan ook veel voldoening om een onderwerp van meerdere kanten te belichten en dan terug te brengen tot, wat ik zie als, de essentie en er dan precies die woorden aan te geven die voor mij de lading dekken. Dit voelt soms als een bevalling, met als resultaat een prachtige tekst, die er heel graag uit wilde en waar ik blij mee ben. Het is dan heel fijn te merken, dat de essentie die ik eruit heb gehaald, herkend wordt door anderen.

Woorden

"Ach, het zijn maar woorden"; juist woorden zijn bepalend voor hoe iets overkomt en voelt, ook de woorden die je in gedachten tegen jezelf zegt, zijn zeer van invloed op je gemoed.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

NIEUWSBRIEF