Coachcounsellor » Nieuwsbrief » Apr'12 Relatie Coaching

 

CoachCounsellor.nl

Nieuwsbrief CoachCounsellor

In het tijdschrift GRAZIA nr. 14 van April dit jaar staat een stuk over een stel dat bij mij voor relatiecoaching is geweest KLIK HIER om te lezen.

Het is iedere keer weer bijzonder om te zien hoe een relatie nieuw leven in geblazen kan worden en dan (weer) op de rit te komt. De partners zien elkaar weer met andere ogen, voelen zich in liefde verbonden en hebben aandacht voor elkaar. Dit houdt niet in dat dit gemakkelijk is, beide partners dienen bereid te zijn om te investeren in hun relatie en een commitment aan te gaan. Ieder heeft hierbij de verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen stuk, zonder te wijzen naar de ander.

(Hard) werken aan jezelf is de eerste stap om weer verbondenheid in je relatie te kunnen krijgen. Stel prioriteiten waarbij jij jouw relatie op nr.1 zet. Laat de ander voelen dat hij of zij belangrijk voor je is. Laat ‘oude koeien’ waar ze horen. Ga respectvol met elkaar om en houd je aan gemaakte afspraken. Stel je gelijkwaardig op. Doe de ander regelmatig een plezier. Geniet van elkaar en focus je op de mooie kanten van de ander etc. etc.

Mocht uiteindelijk toch blijken dat een of beide partners ervoor kie(st)zen om niet met elkaar verder te willen gaan dan kan ook dit op een respectvolle manier. Dit is belangrijk en zelfs noodzakelijk indien er tevens kinderen in het spel zijn.

Schroom niet om begeleiding te vragen wanneer je er samen niet uitkomt. Kijk wat je relatie je waard is en investeer daar in. Veel stellen komen (half) jaarlijks bij mij terug voor een 'APC’tje' (Algemene Periodieke Coaching/ counselling), om te voorkomen dat zij niet (weer) verzanden in oude patronen. Eventuele nieuw ontstane ‘blinde vlekken’ kunnen helder worden gemaakt, zodat ze daar dan verder aan kunnen werken.

'Houden van is een keuze' en 'Liefde is een werkwoord'

 

 

AGENDA

Hartelijke groet,
CoachCounsellor
Yes Vieyra-Schaap
Register® Coach, Counsellor, Supervisor, Opleider en Trainer
Directeur / Eigenaar van CoachCounsellor(Academie)(CCA)

Crabethstraat 12
2801 AN, Gouda
T: 0182-510698
M: 06 248 06 856
E: yes@coachcounsellor.nl / info@ccacademie.nl
W: www.coachcounsellor.nl / www.ccacademie.nl
Register® Lid: ABvC (116002)
Geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Register therapeut BCZ® licentiecode: 301285R
AGB code: 90031957
Praktijk code: 90(0)10884
KvK nr: 24384010

Het is toegestaan om deze nieuwsbrief door te sturen.
Het is niet toegestaan om deze nieuwsbrief te kopiëren of anderszins te gebruiken.