• ADD-begeleiding. Een 10. Ik heb veel gehad aan de directe aanpak en de kennis en ervaring van Yes!

  TOP! J. vd N.

 • ADD-begeleiding. Een 10 voor je gedrevenheid, enthousiasme en professionaliteit!

  Je empatische professionele manier van coachen heeft mij heel veel gebracht. De inzichten in mijn ADD en hoe daarmee om te gaan, dank daarvoor! S. K.

 • ADD-begeleiding. Veel aan gehad een 9!

  Ik heb heel veel gehad aan de begeleiding van Yes. Zij heeft mij veel handvatten gegeven, waarmee ik aan de slag kon. Het is een intensief traject geweest wat zeer de moeite waard is geweest. Dank je wel Yes!

  B.de V.

 • ADD-relatie-coaching. Intensief, verhelderend en heeft onze relatie gered

  Wij hebben dit ADD-relatie-traject, waarbij wij ieder apart en ook samen zijn begeleidt door Yes, als zeer waardevol ervaren. ADD zit in elke porie van een relatie. Yes heeft ons laten zien hoe wij ADD een plek kunnen geven in onze relatie en hoe wij er op een positieve manier mee om kunnen gaan. Dit was niet gemakkelijk en zal altijd hard werken blijven, dat is niet erg, we waarderen elkaar weer en hebben het weer leuk met elkaar, dat is het allemaal zeer waard geweest. Wij realiseren ons dat wanneer wij niet door Yes waren begeleidt, onze relatie was beeindigd. Yes is een doorzetter en enthousiasmeerde ons wanneer wij de moed zo nu en dan lieten zakken. Yes is integer, empatisch, duidelijk en waar nodig confronterend en direct. Dank je Yes, wij zullen zeker regelmatig de puntjes weer op de i laten zetten bij je.

  O en V v.d. H.

 • Relatie-coaching en emotieregulering. Ik geef deze begeleiding een dikke 10

  Ik heb heel veel gehad aan: Reflectie dmv. schema's en inzicht in hoe mijn denk- en handelings- patronen waren, de voorbereidingsformulieren welke ik voorafgaand aan de sessie invulde, de positieve benadering van Yes: Leer weer van jezelf te houden, de op liefdevolle wijze eerlijke en directe manier van coachen van Yes. Dank je Yes voor je fijne begeleiding, samen met jou heb ik ontdekt dat het leven mooi is samen met mijn partner/ gezin, maar ook in mijn eentje! J. B.

 • Relatie Coaching. Wij hebben het traject bij Yes als zeer leerzaam ervaren, het heeft onze relatie versterkt.

  Tijdens het invullen van vragenlijsten werd ons een spiegel voorgehouden over de toenmalige situatie van onze relatie.

  Wij werden tijdens de gesprekken met Yes op een zeer directe en confronterende wijze op onze struikelblokken en valkuilen gewezen. Daarna kregen wij de taak (met de nodige tips) om thuis hieraan te werken. Bij het volgende gesprek werd geevalueerd over de gang van zaken.

  Tijdens de relatiecoaching hebben wij ervaren dat Yes zeer direct en doortastend is. Ze voelt goed aan wat er in de mensen omgaat en speelt hier goed op in. Ze draait niet om de zaken heen, maar komt direct to the point.

  Omdat wij de relatiecoaching als zeer positief hebben ervaren kunnen en zullen wij iedereen met een 'relatiedip' adviseren om gebruik te maken van de diensten van Yes Vieyra.

  P. en M.

 • Relatie Coaching. Het heeft ons goed gedaan om problemen als uitdagingen te gaan zien.

  We hebben veel gehad aan het weer met elkaar gaan communiceren en luisteren naar elkaar, het spiegelen en de opdrachten voor thuis.

  De benadering en openheid tijdens de sessies was heel prettig. Gaf vertrouwen.

  v. G.

 • Overspannenheid. Een 10! Ik heb heel veel gehad aan de coaching, het was een mooi proces

  en ik denk dat alle onderdelen van de gesprekken en tools ertoe hebben bijgedragen tot waar ik nu sta. Yes, dank je wel voor je vertrouwen en alle wijsheid en handvatten die je aangereikt hebt! Hanneke Mimpen

 • Burn-out begeleiding. Ik geef de begeleiding van Yes een 9! Ik heb goed inzicht gekregen in wie ik ben.

  Ook geleerd hoe ik mijn ontspanning kan vinden. Het was een 9, ga zo door Yes!

  Hans Plag

 • Burn-out begeleiding. Een 10! Ik heb veel gehad aan het reflecteren op en mogen vertellen over mijzelf

  Ik heb heel veel gehad aan de theorie omdat ik het daardoor ging begrijpen. Yes, ga zo door met jouw manier van coachen; door de client niet ellenlang te laten praten, maar er steeds op in te springen zoals jij deed! Dank! Elise Schipper

 • Burn-out begeleiding. Een 10! Ik wil je bedanken Yes voor je geweldige begeleiding voor mij.

  Om in olympische termen te praten, wil je een perfecte 500 meter rijden dan zal elke slag raak moeten zijn. Ik zie dat ook in alle sessies die wij hebben gehad, in alles wat je mij hebt verteld zat iets in en kon ik iets mee, top! Je hebt mij geholpen weer een stuk dichter bij mijzelf te komen, zekerder te zijn, gelukkiger en liefdevoller te leven. jebent een vakvrouw en ik ben dankbaar dat ik je op deze manier heb mogen ontmoeten! Ga zo door!

  Pieter van Gennep

 • Burn-out begeleiding. Een 8! Ik heb veel gehad aan de alle tips, de zelfreflectie waarop ik anders naar mijzelf ben gaan kijken.

  Niet meer 'moeten'. 

 • Burn-out begeleiding. Ik voelde me begrepen en gezien, ook op momenten

  waarop ik mij heel onzeker voelde. De oefening met de stoel tegen de muur vond ik zeer indrukwekkend. dit haal ik steeds voor de geest als het stressniveau op mijn werk omhooggaat en daardoor ga ik toch op tijd naar huis ipv 'nog even iets afmaken'. Daarnaast ben ik heel blij met de tecbnieken die ik meegekregen heb: het wandelen, de aandachtsoefening, tijd voor mezelf, de piekeroefening, etc. Ik heb nu goede handvatten om me t stressvolle situaties om te kunnen gaan. De coaching viel mij soms enigszins zwaar omdat het confonerend kon zijn, maar ik realiseer me dat dit op dat moment nodig was. Y. K.

 • Burn-out begeleiding. Binnen een half jaar was ik weer voor 100% inzetbaar.

  Terugkijkend kan ik als een van de meest concrete resultaten mijn volledige herstel en reintegratie in het arbeidsproces melden: Binnen een half jaar was ik weer voor 100% inzetbaar.

  Mensen in mijn omgeving, onder wie mijn bedrijfsarts, hebben dit herstel beschouwd als succesvol en  verrassend voorspoedig, ook gezien de ernst en duur van de klachten. Los van de vlotte reintegratie, ben ikzelf vooral tevreden omdat ik nu het vertrouwen heb dat ik uitdagingen aan kan, door nu en in de toekomst op een gezonde manier naar mijn eigen functioneren te kijken.

  Direct tijdens de kennismaking en intake merkte ik dat Yes Vieyra-Schaap kiest voor een doortastende aanpak, waarbij zij de eigen verantwoordelijkheid van de client voorop stelt. Daardoor ben ik mij van meet af aan bewust geweest van mijn eigen mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en ongezonde patronen te doorbreken.

  Juist door het commitment wat zij van mij als client vroeg, kreeg ik het gevoel dat zij mij serieus nam en lukte het mij ook steeds beter mijn zelfvertrouwen te vergroten en mezelf serieus te nemen. Met 'serieus' bedoel ik niet dat onze gesprekken ersntig van toon waren; het waren in veel gevallen inspirerende en vrolijke momenten waarop zij mij met veel enthousiasme heeft laten ontdekken hoe ik op mijn eigen gevoel mag vertrouwen en mijn eigen weg kan vinden.

  Zij kon mij daarbij een spiegel voorhouden, waarbij ik mij bewust werd van allerlei opvallende en vaak veelzeggende uitspraken en gedragingen. Wat ik daarbij als mooi en prettig heb ervaren is dat ik die ontmoeting met mezelf niet als een pijnlijk confrontatie heb ervaren, maar dat zij mij met verwondering en een milde blik heeft laten kijken naar mezelf.

  Nu na afronding beschouw ik het gevolgde traject als een inverstering in mezelf en mijn toekomst. Ik heb in het verleden tot tweemaal toe een reeks gesprekken met een psycholoog doorlopen, waarbij er tussen de gesprekken in en na het proces bij mij relatief weinig was 'blijven hangen'.

  Dat is nu duidelijk heel anders: De begeleiding door Yes heeft geleidt tot een bewustwording, wat ik nu zie als een 'work in progress'. Het proces gaat verder, waarbij ik ervan overtuigd ben dat de resultaten zullen beklijven en er ook op latere momenten nog ontwikkelingen zullen komen die een link hebben met het traject wat ik met haar begeleiding heb doorlopen.

  J.O.

 • Burn-out Begeleiding. Yes heeft mij op zeer professionele wijze nieuwe energie en inzichten gegeven.........

  om mijn persoonlijke situatie te verbeteren en mijn leven weer terug op de rails te krijgen.

  Op kordate wijze en met een groot empatisch vermogen heeft ze mij geleerd hoe ik mijn zelfvertrouwen kon terugvinden.

  In haar sessies kiest zij niet vanzelfsprekend voor een theoretische analyse en het gesproken woord, maar heeft zij mij door goede begeleiding bij praktische oefeningen, inzicht gegeven over mijzelf, waardoor volgende stappen genomen kunnen worden.

  Ook in een tweetal EMDR sessies was zij een goede gids en begeleider en wist zij met oude en pijnlijke problemen zorgvuldig en adequaat om te gaan.

  Nu een half jaar na mijn laatste sessie heb ik nog dagelijks baat bij haar coaching. Ik heb haar inmiddels bij diverse kennissen aanbevolen.

  Kortom, Yes Vieyra heb ik als een topcoach ervaren.

  L.K.

 • Burn-out Begeleiding. Hoewel ik het erg spannend vond om een coach te benaderen heb ik bij Yes.........

  Vieyra het gevoel dat zij precies de goede coach voor mij is. Haar werkwijze is professioneel. Ze verdoet geen tijd met loos gepraat, komt direct ter zake. Ieder gesprek is een aaneenschakeling van spiegel voorhouden en een bepaalde richting wijzen op een manier die de ogen opent en die maakt dat je een andere weg inslaat.

  Zij geeft je tools om het heft zelf weer in handen te houden. Haar kennis van zaken is gedegen. Ik ervaar haar coaching als zeer plezierig en een sessie bij haar als 'quality time'.

  M.L.

 • Burn-out Begeleiding. Na een coachingtraject bij Yes, kan ik alleen maar zeggen dat ik zeer positief ben.

  Ik heb Yes ervaren als een zeer prettige, vriendelijke, geinteresseerde en integere vrouw. Ze wist me op mij gemak te stellen, zodat ik vrij-uit alles kon vertellen en ze wist vooral steeds weer de vinger op de zere plek te leggen.

  Wat ik ook erg prettig vond, is dat ze me zelf liet nadenken, me bij de hand nam en me een spiegel voorhield. Ik heb nu het gevoel dat ik het zelf kan, ook als het wat minder gaat. Daarnaast gaf ze me ook continu het gevoel dat ik er mocht zijn, ondanks alles.

  Ik ben haar daarom ook zeer dankbaar dat ze mij heeft begeleidt.

  J.V.

 • Burn-out Begeleiding. Haar coaching kenmerkt zich door een positief mensbeeld.

  Een heldere communicatie, gecombineerd met een degelijke kennis van een verscheidenheid aan werktechnieken. Hiermee is zij in staat geweest om mij te bereiken en te motiveren.

  Yes is profesioneel, goed voorbereid en betrokken. Ze geeft me de tijd en het vertrouwen om mijn burnout in mijn eigen tempo en manier te ervaren en hiervan te herstellen. Daarnaast biedt ze me genoeg uitdaging om aan mijn verandering te willen werken.

  Ik ervaar onze gesprekken als zeer positief en inspirerend en ben zeer tevreden over haar coaching.

  E.S.

 • Loopbaanbegeleiding. Een 9! Ik heb veel gehad aan de gehele begeleiding en de handvatten die ik aangereikt heb gekregen.

  Ik vond het een prima begleiding, Veel van geleerd! Lea Kemper

 • Loopbaan Begeleiding. Ik heb Yes leren kennen als een prettige en rustige persoonlijkheid.

  Yes weet een klimaat te scheppen waarin alles gezegd kan worden. Vanaf de 1e kennismaking heb ik het gevoel gehad dat zij mijn situatie begrijpt en zonder oordeel mij oprecht wil begeleiden een aantal zaken weer op de rit te krijgen.

  Yes kan goed luisteren, samenvatten en doorvragen en heeft mij iedere sessie weten te prikkelen. Tevens heb ik gemerkt dat Yes uitgaat van de persoon, hierdoor werkt het traject optimaal door in alles wat je doet; prive, werk, familie, vrienden etc.

  Yes heeft daar een aanjagersrol in gehad door te prikkelen, vragen te stellen, door te vragen en concrete afspraken maken. Yes weet structuur te brengen in sessies, snel de vinger op de echte uidaging te leggen en heeft mij op een positieve manier geconfronteerd met mezelf waardoor ik dichter bij mezelf ben gekomen.

  Wat opvalt is dat Yes alles vanuit de positieve invalshoek bekijkt en redeneert vanuit het WEL i.p.v. het niet, dit vroeg voor mij een omslag in denken die als die eenmaal gemaakt is zoveel positieve energie oplevert.

  Yes gebruikt verschillende methoden bij verschillende onderwerpen, wat voor mij ook erg prettig heeft gewerkt. Dus niet alleen maar praten maar ook doen, zoals bijvoorbeeld tekenen, gebruik maken van poppen, soort rollenspel e.d. In de sessies zit een duidelijke opbouw en tussen de sessies zit voldoende tijd om ook daadwerkelijk zelf met bepaalde elementen aan de slag te gaan, zaken te overdenken, gespekken met anderen aan te gaan etc.

  Coaching van Yes betekent hard werken, een duidelijke spiegel voorkrijgen en vooral zelf doen. Dat alles in een erg prettige, open en vertrouwde sfeer. Yes heeft mij veel handvatten (andere manieren van denken) meegegeven voor de toekomst waarvoor ik haar erg dankbaar ben.

  Kortom, voor mij is Yes een top coach die ik iedereen zou aanbevelen!

  E.J.

 • Loopbaan Begeleiding. Ik heb de samenwerking met jou als bijzonder positief, praktisch en resultaatgericht ervaren!

  Ik begon aan mijn coachingtaject bij jou zonder enig inzicht in wat ik daarvan kon verwachten. Ik had slechts een vraag: Ik wil ander werk en wil graag begeleidt worden in de goede keuze daarin. Ik vreesde een zweverig traject, maar daar bleek niets van waar.

  Na, maar ook al tijdens, het traject werd mij duidelijk dat mijn ontevredenheid in mijn werk niet zozeer aan het werk zelf lag, maar in mijn (levens-)houding.

  En wat zeer sterk was en natuurlijk de kracht van jouw aanpak vormt, is het feit dat ik dat uiteindelijk zelf ben gaan inzien. Niet omdat jij mij dit vertelde, maar omdat je mijn gedachten en aandacht kon focussen op die zaken die mij het inzicht gaven.

  Dus, mijn oorspronkelijke vraag is niet beantwoord, maar het resultaat is veel beter: Dankzij jouw coaching sta ik positief en sterk in het leven.

  W.E.

 • Persoonlijke Ontwikkeling. Uiterst prettig! Yes is in staat om een professionele houding te combineren met een persoonlijke houding.

  Ik heb vooral veel gehad aan je professionele en toch persoonlijke houding in  onze gesprekken. Je bent in staat om op prettige wijze mij een spiegel voor te houden en vooral de client zelf de antwoorden te laten geven. Uiterst prettig! Ga vooral door met de prettige wijze waarop je bezig bent. Ik heb er al meerdere malen veel aan gehad.

  Piet Verhoef

 • Persoonlijke Ontwikkeling. Tijdens het traject bij Yes heeft zij mij begeleid bij het verwerken.....

  van mijn scheiding en het laten zien van mijn kwaliteiten als mens.

  Ik voel mij altijd gehoord en erkend bij Yes. Zij luistert met een open houding, oor en hart. Door haar vragen komt er meer structuur in mijn verhaal, kijk ik verder dan wat ik denk, gehoord en gezien te hebben.

  Door de begeleiding snap ik mijn gevoelens, maar wat nog belangrijker is, welke behoefte hieraan te grondslag ligt. Door Yes en haar coaching blijf ik niet hangen in mijn gevoelens. Zij kan goed doorvragen en mij laten nadenken.

  De kwaliteit van Yes vind ik:
  Goed luisteren.
  Zonder oordeel en objectief.
  Open houding.
  Duidelijk zijn in wat zij van de client verwacht en wat zijzelf kan bieden.
  Betrokkenheid naar de client.
  Snelle reactie op mail of telefoontjes.
  Open vragen stellen.
  Duidelijk kunnen krijgen van een probleem.
  Iemand op z'n gemak laten voelen.

  Door de begeleiding van Yes en haar manier van coachen ben ik voor het eerst van mijn leven trots op mijzelf.

  A.D.

 • Persoonlijke Ontwikkeling. Wat mij het meest opvalt is dat Yes enorm doelgericht is.

  Daar waar ze moet zijn, komt ze ook uit. Ze draait er niet omheen en laat zich niet afleiden door mijn opstelling, houding of emotie.

  Ik heb ervaren dat Yes snel bij de kern van mijn probleem is uitgekomen. Respectvol, zonder oordeel, snel door de schil heen en confronterend.

  De vragen die zij stelt doen mij echt naar mezelf kijken, in alle lagen. Yes neemt niet snel genoegen met mijn antwoord en vraagt door. Bovendien houdt ze de vinger aan de pols door me in de tussenliggende tijd, tussen 2 sessies, mezelf te laten reflecteren op de ontwikkelingen in mijn proces. Ik bepaal daardoor zelf wat ik tijdens het coachgesprek aan de orde wil stellen. Dat alles ervaar ik soms als confronterend, maar zeker ook als verhelderend en inzichtgevend.

  Ik ben zelf een sterke dame die het nodig heeft om soms pas op de plaats te maken, tegelijkertijd probeer ik mij proces te controleren. Het is niet gemakkelijk om echt tot mij door te dringen. Daarnaast is het voor mij goed dat ik met regelmaat de spiegel voorgehouden krijg, waardoor ik echt ook mijn schaduwkanten onder ogen zie en durf te zien. Ik heb niet veel coaches meegemaakt die zo doeltreffend bij mij de kern kunnen raken en er geen doekjes omwinden als Yes Vieyra.

  Yes is in staat om zich niet laten inzuigen, maar om mij professioneel en deskundig eigenaar te maken van mijn eigen proces. ze neemt niet over, vult niet in en laat mij mijn eigen oplossingen vinden.

  Ik ben zelf ook coach, waardoor ik naast mijn persoonlijke proces ook vakmatig en professioneel kan kijken naar de beroepshouding, kwaliteiten en vaardigheden van Yes als coach. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat ik erg tevreden ben over de houding, opstelling en doeltreffendheid van Yes Vieyra.

  Ik ben blij dat ik haar ben tegen gekomen en ik heb inmiddels al veel van haar geleerd.

  E.S.

 • Persoonlijke Ontwikkeling. Met behulp van Yes weet ik weer wie ik ben;......

  ik zit lekker in mijn vel en voel me veel gelukkiger.

  Ze heeft me veel handvatten gegeven. Ik weet nu dat het beter voor mij is als ik mijn (hoge) verwachtingen bijstel.

  Ik weet weer hoe ik met vervelende situaties om kan gaan zonder te veel stress te krijgen, tot rust kan komen en ontspannen. Tevens heeft zij mij laten zien hoe ik in bepaalde situaties beter kan communiceren.

  Ik kan weer genieten van de dagelijkse dingen en voel me veel gelukkiger.

  Ik hoop dat Yes nog veel mensen kan begeleiden zodat zij ook veel gelukkiger in het leven staan.

  K.B.

 • Persoonlijke Ontwikkeling. De meest simpele uitspraken/manieren om anders te kijken naar zaken.

  Ik heb veel gehad aan het anders leren communiceren--> In het 'nu' zijn en anders kijken naar zaken.

  Aimee K.

 • Persoonlijke Ontwikkeling. Tijdens het traject wat ik bij Yes heb gevolgd ben ik op een prettige.......

  en zeer doortastende manier begeleidt.

  Het bijzondere aan Yes vind ik, dat ze op een snelle manier bij de kern van mijn probleem wist te komen en mij het gevoel van 'rugdekking' kon geven waardoor ik zelf op een snelle manier de nodige stappen heb durven zetten.

  Die rugdekking bestond uit het o.a. telefonisch bereikbaar zijn (ook 's avonds laat) en de snelle communicatie via de mail.

  Zij heeft mij heel goed begeleidt om mijn verleden op een mooie manier in te zetten voor mijn toekomst.

  Doordat ik bij mijn eigen kern heb kunnen komen, heb ik mijn eigen kwalitieiten ontdekt die ik opverschillende fronten aan het inzetten ben. Dit heeft van mij een heel gelukkig mens gemaakt.

  H.H.