RSI

RSI (Repetitive Strain Injury) is een verzamelnaam voor klachten, aandoeningen en symptomen in bovenrug, nek- en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers. De klachten worden doorgaans veroorzaakt door repeterende bewegingen, een langdurige statische (ongunstige) houding of een combinatie van beiden. Verder kunnen persoonsgebonden, sociale en werkgebonden factoren een belangrijke rol spelen bij het ontstaan, verergeren of het instandhouden van RSI.

Juist enthousiaste, plichtsgetrouwe mensen lopen extra risico als de werkdruk toeneemt. Ze zijn geneigd hun werk voorrang te geven en zijn zich vaak minder bewust van de eerste signalen ten gevolge van overbelasting.

RSI-syndroom 

  • De klachten bestaan langer dan zes weken.
  • Er is sprake van pijn of onaangename, vage, dove gevoelens of tintelingen op meer dan een van de volgende locaties: Tussen de schouderbladen, in de schouder, rond het schoudergewricht, rond de elleboog, in de onderarm, de pols, in een of meerdere vingers.
  • De klachten verergeren door fijne bewegingen en lang in dezelfde houding zitten.
  • De klachten worden opgeroepen bij kracht zetten met de handen.
  • De klachten kunnen bij stress of drukte optreden.
  • Rust zorgt ervoor dat de klachten afnemen, zodra men de betreffende handelingen weer verricht komen de klachten direct terug.

Plotseling geconfronteerd worden met pijn, beperkingen en vele vragen, kan zorgen voor emotionele stress. Men heeft last invaliderende lichamelijke klachten en psychisch ongemak als emotionele labiliteit. Vaak gaat RSI uiteindelijk samen met of over in burn-out.

RSI klachten vragen om intensieve begeleiding.

Yes begeleidt je in dit proces, als coach en counsellor.

JE KUNT NIETS VERANDEREN WAT JE NIET ONDER OGEN ZIET