Coachcounsellor » Nieuwsbrief » Dec'12 Dankbaarheid

 

CoachCounsellor.nl

Nieuwsbrief CoachCounsellor

Terugkijkend op 2012 komt er één woord in mij op en dat is ‘Dankbaarheid’.

Ik ben dankbaar voor al wat dit jaar naar mij toe is gekomen, privé een prachtige kleindochter, een fantastisch fijne schoonzoon,  2 hele leuke nieuwe aanstaande? schoonkinderen, de 10 jaar dat wij hebben mogen genieten van onze geweldig leuke en lieve hond , de geboorte van onze nieuwe viervoeter, alle mooie kostbare momenten van samenzijn met mijn dierbaren, alle confrontaties en minder leuke (groei) ervaringen,  etc.. En zakelijk veel (nieuwe) cliënten die mij hun vertrouwen gaven, prachtige gesprekken, mooie intervisie ervaringen, alle leermomenten, fijne workshops welke ik mocht geven en ontvangen en nog heel veel meer.

Dankbaarheid maakt het leven mooi en waard om te leven. Het leven is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en speciaal. Steeds wanneer je probeert om het leven als vanzelfsprekend te beschouwen, of wanneer je naar de mindere kanten van het leven kijkt, daalt het geluksniveau. Hoe vaker wij ons dankbaar kunnen voelen en kijken naar wat er wél is, stijgt ons geluksniveau.

Manieren om dankbaarheid te voelen en daar voor te kiezen:

  • Je kunt naar je leven en de wereld op een negatieve manier kijken, dat geeft dan weinig reden om je dankbaar te voelen en veel reden om cynisch en negatief te zijn en je naar  te voelen. Wanneer je echter om je heen kijkt en alles accepteert zoals het is, dan is het leven precies goed zoals het is. Dingen hoeven niet te lopen zoals jij wilt dat ze lopen om toch mooi te zijn. Je mag dankbaar zijn voor zowel fijne als vervelende gebeurtenissen, je kunt ook dankbaar zijn voor alles wat niet perfect is.
  • Elke ervaring in het leven, hoe pijnlijk en/of verdrietig soms ook, is juist een kans om te leren, te groeien en sterker / wijzer te worden. Ook al komt dat inzicht vaak niet meteen op dat (negatieve/nare) moment, met goede wil, geduld en liefde kun je overal iets positiefs uit halen en steeds weer een beetje meer geluk ervaren.
  • Door je dag te starten met dankbaarheid, start je de dag met een positief gevoel. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om ‘s ochtends te bedenken waarvoor je die dag allemaal dankbaar kunt  en wilt zijn. Je zult zien dat je er steeds beter in wordt en dat dit je helpt om de dag goed te beginnen.
  • Het is een hele leuke uitdaging om in iedere negatieve gebeurtenis positieve aspecten te zoeken. Alles heeft zowel positieve als negatieve kanten. Denk aan en focus je op de positieve kanten, juist wanneer de negatieve aspecten overduidelijk aanwezig zijn.
  • Volgens de wet van de aantrekkingskracht is het zo dat wanneer je jouw aandacht en gedachten op iets richt, je daar meer van zult aantrekken. Door dankbaar te zijn focus je die intentie en aandacht op dingen die je fijn vindt en wél wilt, in plaats op zaken die je juist niet in je leven wilt. Je zult dan positieve zaken en ervaringen aantrekken, waardoor je meer overvloed in je leven zult krijgen.
  • Het voelen en uiten van dankbaarheid is een gewoonte die jij jezelf kunt aanleren door jezelf op vaste momenten dankbaar te voelen. Wanneer jij je vaak dankbaar voelt wordt dit op een gegeven moment een tweede natuur. Hierdoor kun je geluk op een dagelijkse basis ervaren en krijgt jouw leven haar glans (terug).

Ik wens je een fantastisch 2013  met vele momenten van dankbaarheid toe.

 

AGENDA

Hartelijke groet,
CoachCounsellor
Yes Vieyra-Schaap
Register® Coach, Counsellor, Supervisor, Opleider en Trainer
Directeur / Eigenaar van CoachCounsellor(Academie)(CCA)

Crabethstraat 12
2801 AN, Gouda
T: 0182-510698
M: 06 248 06 856
E: yes@coachcounsellor.nl / info@ccacademie.nl
W: www.coachcounsellor.nl / www.ccacademie.nl
Register® Lid: ABvC (116002)
Geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Register therapeut BCZ® licentiecode: 301285R
AGB code: 90031957
Praktijk code: 90(0)10884
KvK nr: 24384010

Het is toegestaan om deze nieuwsbrief door te sturen.
Het is niet toegestaan om deze nieuwsbrief te kopiëren of anderszins te gebruiken.