Coachcounsellor » Nieuwsbrief » Dec'15 Alles uit het leven

 

CoachCounsellor.nl

Nieuwsbrief CoachCounsellor

Alles uit het leven halen!?
Vaak zeggen mensen: ‘Ik wil / moet / ga alles uit het leven halen’. Het is dan meestal niet duidelijk wat zij daarmee bedoelen. Wanneer je doorvraagt dan worden er vaak allerlei doe- dingen opgesomd zoals: ‘Ik wil naar New York, op safari, bungee jumpen, kaviaar eten, etc.’. Het lijkt erop dat men tegenwoordig overal geweest moet zijn, alles gezien, gedaan, gevoeld en geproefd moet hebben om er bij te horen.

Betekent ‘alles uit het leven halen’ dat je alles moet doen wat jou / anderen geweldig lijkt en dat je geen enkele kans moet laten liggen? Je bent dan vooral bezig met de toekomst en leeft niet in ‘het hier en nu’, waardoor je juist belangrijke zaken kunt missen zoals; rust, schoonheid, verbinding, verdieping, nuance, ontspanning en genieten. Koester wat er ‘is’. Tegenwoordig zijn de keuzemogelijkheden enorm, dit kan tot veel stress leiden. Teveel, te vaak en langdurige stress kan uiteindelijk tot burn-out leiden, hierbij heb je dan het idee dat het leven uit jouzelf is gehaald.

Leven is vooral er mogen ‘zijn’, in plaats van alleen maar ‘doen’. Alles uit het leven halen hoeft niets te maken te hebben met alleen maar bezig zijn met wat je allemaal doet en gaat doen. Het zou ook kunnen betekenen dat je ten volle wilt ervaren hoe het is om in het hier en nu te zijn. Je mag dan tevreden zijn met wat er is en je hoeft je niet druk te maken over wat je allemaal nog zou moeten / willen doen. Je laat je niet opjagen door wat jij denkt dat ‘de maatschappij’ van jou verwacht en je hoeft je daar niet schuldig over te voelen. Je doet waar jij op dat moment van geniet, dat kan van alles zijn, ook wanneer je niets doet mag je genieten. Dingen ‘missen’ is geen ramp, het zorgt voor rust en verbinding met wat er wel is en daarmee kun je juist het idee hebben dat je het leven ten volle leeft, dat kan je een tevreden en / of geluksgevoel opleveren.

Zorg dat je iedere dag geniet
​Herinner jezelf er regelmatig aan om je gedachten even stop te zetten en je aandacht uit het ‘straks’ te halen, naar het hier en nu. Geluk schuilt in het moment, niet in de toekomst. Hoe vaker je in het moment kunt zijn, des te hoger de kwaliteit van je leven. Je voelt je dan prettiger, meer ontspannen en je ontdekt dat je leven veel leuker is dan je eigenlijk dacht. Kies ervoor om te genieten van het moment. Beschouw de mensen die het meest voor je betekenen niet als vanzelfsprekend. Je eventuele relatie, gezin en de mensen die het meest waardevol voor je zijn, bevestigen jouw bestaan. Koester ze, stel je kwetsbaar op en investeer in ze, telkens opnieuw.

Leef
Leef naar wat voor jou oké voelt, ongeacht wat (je denkt dat) anderen daar wel / niet van vinden. ‘Alles uit het leven halen’ betekent voor ieder iets anders. Kijk naar wat jou voldoening en vreugde oplevert en wat jouw leven de moeite waard maakt en leef dat na.

Durf in het hier en nu te ‘zijn’, des te hoger de kwaliteit van het leven.

AGENDA

Hartelijke groet,
CoachCounsellor
Yes Vieyra-Schaap
Register® Coach, Counsellor, Supervisor, Opleider en Trainer
Directeur / Eigenaar van CoachCounsellor(Academie)(CCA)

Crabethstraat 12
2801 AN, Gouda
T: 0182-510698
M: 06 248 06 856
E: yes@coachcounsellor.nl / info@ccacademie.nl
W: www.coachcounsellor.nl / www.ccacademie.nl
Register® Lid: ABvC (116002)
Geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Register therapeut BCZ® licentiecode: 301285R
AGB code: 90031957
Praktijk code: 90(0)10884
KvK nr: 24384010

Het is toegestaan om deze nieuwsbrief door te sturen.
Het is niet toegestaan om deze nieuwsbrief te kopiëren of anderszins te gebruiken.