Coachcounsellor » Nieuwsbrief » Dec'20 Alles gaat voorbij

 

CoachCounsellor.nl

Nieuwsbrief CoachCounsellor

Alles gaat voorbij

Het kan helpen om jezelf steeds weer voor te houden: Alles gaat voorbij! Alles is tijdelijk, zowel geluksmomenten als tijden van crisis en ellende.

Ook dit zal voorbijgaan                                                               

Dit is een relativerende gedachte; ook al stort alles ineen, het gaat weer over. Niets is permanent, want zoals er een dag en nacht is, zo zijn er ook momenten van geluk en verdriet. Accepteer ze als een natuurlijk onderdeel van het leven.

Loslaten

We willen graag dat negatieve ervaringen voorbijgaan en dat de positieve behouden blijven. We willen deze graag vasthouden en alles onder controle houden. We leren niet los te laten, omdat we denken dat we, áls we loslaten, verliezen, het tegendeel is waar. Wie het risico neemt, wie voorbij het gevoel van angst voor verlies durft te kijken, ziet dat een andere wereld zich opent. Wanneer we loslaten kunnen we openstaan voor het volgende moment.

Vergankelijkheid

Vergankelijkheid ontdek je door te zien, te voelen, te ervaren en te doen. Kijk bijvoorbeeld hoe de dag overgaat naar de nacht en hoe de zon ondergaat. Of ervaar hoe de wind door je haren waait en dan weer verdwijnt. Zie hoe bloemen verwelken en in de lente weer opbloeien, etc. Verandering is een gegeven in dit leven. Wanneer iets verdwijnt komt het na verloop van tijd in vernieuwde vorm weer terug.

Wanneer je leert te omarmen dat niets in dit leven blijvend is en alles continu verandert, kun je je overgeven aan wat het leven je wérkelijk te bieden heeft. Dan verdwijnen de gedachten over hoe iets zou moeten zijn en kan je accepteren dat het is zoals het is. Wanneer je weet dat ook dit weer voorbijgaat, dan wordt alles vanzelf makkelijker. Het helpt je om meer in het nu te zijn en om met alle soorten situaties om te gaan.

Het werkt zowel voor positieve als voor negatieve situaties. Wanneer je je naar voelt bij iets, herinner jezelf er dan aan dat ook dit voorbij zal gaan. En zo ook wanneer je je fijn voelt, zodat je meer zult genieten, want dit is nu, niet straks of later. Later is het voorbij en kan je er spijt van hebben dat je niet hebt genoten van dat moment.

Zorg dat je zoveel mogelijk in het moment bent, hier kun je voldoening vinden, hier liggen kansen en kun je keuzes maken. Wanneer we alweer onderweg zijn naar het volgende moment of nog bezig zijn met het verleden, dan missen we het nu. Je kunt alles aan wanneer je weet dat het niet voor altijd is, niets is vast.

Ruimte geven

Negativiteit ervaar je omdat je het niet de ruimte geeft om er te mogen zijn. Wanneer het zich mag laten zien en je het mag voelen, dan kan het aan de oppervlakte komen en kan het vanzelf weer verdwijnen en ervaar je het niet langer als iets negatiefs. Je kunt ervan leren, zodat het je verder helpt in je leven. Hoe zwaar of beangstigend dingen ook kunnen lijken, je kunt het aan. Verzet je er niet langer tegen, alles gaat voorbij, altijd.

Je kunt dingen de ruimte geven door erbij stil te staan, bijvoorbeeld door het op te schrijven, te mediteren, mindfullness, te gaan lopen in de natuur en/ of erover te praten.    Wanneer je ervoor wegloopt, door keihard te gaan werken of te veel sporten ed. wordt het alleen maar groter. Doe zoveel mogelijk met volledige aandacht (mindful), gebruik je zintuigen en mediteer dagelijks. Dan kom je vanzelf dichter bij jezelf en kan je gaan loslaten. Ongeacht waar je staat in dit proces, weet dat alles komt en gaat. Geniet van de fijne momenten en accepteer de mindere.

Verzet

Hoe langer je je mentaal verzet tegen bepaalde gedachten, emoties en situaties, des te meer dit fysiek gaat worden; je creëert dan blokkades in de energieflow van je lichaam. Dit kan zich dan vervolgens uiten in lichamelijke klachten als spierspanning, hoofdpijn, vermoeidheid etc. Hoe minder je je ertegen verzet, des te sneller iets voorbij zal gaan.

WANNEER JE JEZELF BESCHERMT TEGEN VERDRIET, SLUIT JE JE OOK AF VOOR VREUGDE

Ik wens iedereen een heel gezond, liefdevol en mindful 2021 toe!

AGENDA

Hartelijke groet,
CoachCounsellor
Yes Vieyra-Schaap
Register® Coach, Counsellor, Supervisor, Opleider en Trainer
Directeur / Eigenaar van CoachCounsellor(Academie)(CCA)

Crabethstraat 12
2801 AN, Gouda
T: 0182-510698
M: 06 248 06 856
E: yes@coachcounsellor.nl / info@ccacademie.nl
W: www.coachcounsellor.nl / www.ccacademie.nl
Register® Lid: ABvC (116002)
Geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Register therapeut BCZ® licentiecode: 301285R
AGB code: 90031957
Praktijk code: 90(0)10884
KvK nr: 24384010

Het is toegestaan om deze nieuwsbrief door te sturen.
Het is niet toegestaan om deze nieuwsbrief te kopiëren of anderszins te gebruiken.