Coachcounsellor » Nieuwsbrief » Febr'11 Nieuwe Keuzes

 

CoachCounsellor.nl

Nieuwsbrief CoachCounsellor

Het leven zit vol met het maken van keuzes, ieder moment van de dag. Jij bent zelf verantwoordelijk voor de door jouw gemaakte keuzes. Veel mensen maken een keuze en houden zich daar dan lang aan vast, zonder zich nog af te vragen of het een handige keuze was en/of deze keuze voor dit moment nog steeds voldoet. Soms straffen zij zichzelf daar ook mee en zeggen dan, ‘ik heb nou eenmaal die keuze gemaakt’.

Terugkomen op je keuzes, daar is niets mis mee, daar doe je jezelf een enorm plezier mee. Het kan o.a. Burn-out voorkomen. Het kan handig zijn om je keuzes regelmatig te onderzoeken of ze nog steeds wel kloppen.

Onderzoeken kun je doen door te voelen, eerlijk en liefdevol naar jezelf te zijn. Dit doe je door te kijken naar het moment waarop je die keuze maakte, wat was er toen wel/niet, wat maakte dat je toen die keuze maakte, hoe handig was dit, hoe voelde het toen, hoe is het nu, wat is er veranderd, wil je dit nu nog wel/niet, waar zou je nu voor kiezen.

Daarna heb je de keuze om óf je keuze weer kloppend te maken, óf een andere keuze te maken. Het kloppend maken van je keuze doe je door alles weer op de lijn van die keuze te zetten, te voelen hoe dit voelt en of dit is wat je nú wilt. Voelt dit niet oké, maak dan een andere keuze die wel klopt met wat er nu is en hoe jij je wél wilt voelen. Geen keuze maken is overigens ook een keuze, alleen neem je dan niet het heft in eigen handen, je legt de keuzes dan bij een ander of de situatie neer, daarmee neem je geen verantwoordelijkheid voor je eigen leven.

Wees flexibel en realistisch naar jezelf toe, houd je niet vast aan iets wat er niet meer is of wat in het verleden geen handige keuze is geweest. Hierdoor leer je veel en kun je innerlijk enorm groeien.

AGENDA

Hartelijke groet,
CoachCounsellor
Yes Vieyra-Schaap
Register® Coach, Counsellor, Supervisor, Opleider en Trainer
Directeur / Eigenaar van CoachCounsellor(Academie)(CCA)

Crabethstraat 12
2801 AN, Gouda
T: 0182-510698
M: 06 248 06 856
E: yes@coachcounsellor.nl / info@ccacademie.nl
W: www.coachcounsellor.nl / www.ccacademie.nl
Register® Lid: ABvC (116002)
Geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Register therapeut BCZ® licentiecode: 301285R
AGB code: 90031957
Praktijk code: 90(0)10884
KvK nr: 24384010

Het is toegestaan om deze nieuwsbrief door te sturen.
Het is niet toegestaan om deze nieuwsbrief te kopiëren of anderszins te gebruiken.